menu Home
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Πολιτισμικό Σχολειό / Απολογισμός

Κωνσταντίνος Φρυγανιώτης | 3 Αυγούστου 2021
ΦΕΓΓΕ ΜΟΥ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΩ…!
Το Πολιτισμικό Σχολειό ένα παιδί, μια δράση του Συλλόγου μας «Το αλωνάκι» ολοκλήρωσε σήμερα με απόλυτη επιτυχία το φετινό του ταξίδι.
Τον Απρίλη που μας πέρασε, το Υπουργείο Πολιτισμού αξιολόγησε θετικά την πρότασή μας για τη λειτουργία του σχολείου μας -ως μια καινοτόμα και δημιουργική πρόταση για παιδιά – και έθεσε υπό την αιγίδα του το πολιτισμικό μας σχολείο παρέχοντας μας ταυτόχρονα και οικονομική υποστήριξη. Η εξέλιξη αυτή μας χαροποίησε και μας έκανε όλους περήφανους. Ένα όνειρο, μετά από τρία χρόνια λειτουργίας, εργώδους και συστηματικής προσπάθειας πήρε πλέον και την επίσημη αναγνώριση της πολιτείας, αφού πρώτα, όλα αυτά τα χρονια είχε καταξιωθεί στη συνείδηση των γονιών και βέβαια των μαθητών μας.
Όλα αυτά συνέβησαν σε μια δύσκολη και πρωτόγνωρη συγκυρία, με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, με άγχος αλλά και φόβο για την ασφάλεια των παιδιών και όλων των εμπλεκομένων. Σε μια εποχή που το «μαζί» -ακρογωνιαίος λιθος του πολιτισμου – έχει χτυπηθεί όσο τίποτα άλλο από την πανδημία, κληθήκαμε και αποφασίσαμε να βάλουμε σε λειτουργία το Σχολειό μας.
Όλα εφαρμόστηκαν όπως έπρεπε και προβλέπονταν και σήμερα αποχαιρετήσαμε χαρούμενους και ευτυχισμένους θα έλεγα τους μαθητές μας, τους γονείς τους, όλους όσοι ενεπλάκησαν σ αυτή τη δράση.
Δεν μπορούμε παρα να ευχαριστήσουμε:
📌Το Υπουργείο Πολιτισμου που έθεσε υπό την αιγίδα του το Σχολειο μας και το υποστήριξε οικονομικά,
📌τους Εμψυχωτές μας τους Δασκάλους μας που με φρέσκες δημιουργικές ιδέες & την αγάπη τους δημιουργούσαν πάντα το απαραίτητο παιδαγωγικό περιβάλλον για να «παίξουν» τα παιδιά μας με το πολιτισμικό γνωστικό τους αντικείμενο.
📌Το Δ.Σ του Συλλόγου που είναι αρωγός σε όλες τις δράσεις μας καθώς και τη γραμματεία μας που σε δύσκολες υγειονομικές συνθήκες φρόντιζε να είναι όλα οπως πρέπει.
📌Τους γονείς που μας εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους. Δεν είναι λίγο, κάτω από αυτες τις συνθήκες, να εμπιστεύεσαι το παιδί σου σ ένα Σχολειό στο οποίο διδάσκονται αμιγώς πολιτισμικά αντικείμενα και αυτό να αποτελεί – αυτούς τους καιρούς – την πρώτη επιλογή σου.
📌Την εταιρία «Αλλατίνη» τον Δημήτρη Κοτσαρίνη και την Αθανασία Καραμπά για την χορηγία των cookies.
📌Τη Σχολική επιτροπή του Δήμου Χαλκίδεων που μας παραχώρησε το στεγασμένο προαύλιο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας και τον διευθυντή του σχολειου κ. Δομέτιο Δημήτρη. Έτσι μπορούσαμε να λειτουργούμε παράλληλα το σχολειό μας σε τρεις χώρους και να αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό των παιδιών.
📌Το άλλο παιδί του του φορέα μας, το «αλωνακι HD» που επικοινωνούσε καθημερινά τις δράσεις του Σχολειου μας, καθώς και όλους όσοι (φίλοι, μέλη μας) επικοινώνησαν τη δράση μας με οποιονδήποτε τροπο. Ιδιαιτερη αναφορά στο «Αντέτι το πρώτο ψηφιακό δίκτυο παράδοσης και πολιτισμού» που από την πρώτη στιγμή, συνεχώς και ποικιλοτρόπως επικοινώνησε το σχολειό μας.
📌📣Τέλος και πάνω από όλους τα παιδιά μας, τα παιδιά του πολιτισμικού σχολειού, που αγάπησαν και αγαπούν το σχολειο μας. Το κάναν δικό τους και έδειξαν και δείχνουν σε μας τους μεγάλους, το δρόμο για το πώς ο πολιτισμός, μας κάνει καλύτερους ανθρώπους. Όλα όσα πήραμε από τα παιδιά είναι πολλαπλάσια, από όσα τους δώσαμε.
ΥΓ.1 Χωρίς Ιωάννα  Χαλεπά δεν θα μπορούσε το Σχολειο μας να χει αυτήν την επιτυχία. Ένα κοινό μας όνειρο, με κοινή προσπάθεια κι αγάπη το κάναμε πραγματικότητα.
ΥΓ.2. Ευχαριστούμε το Πολιτισμικό μας Σχολειο που μας έδωσε, σαν φορέα, ξανά πολιτισμική ζωή και δράση, μετά από έναμιση χρόνο αναστολής λειτουργίας.
ΥΓ.3. Καλό υπόλοιπο καλοκαιριου. Καλή ξεκούραση σε όλους. Κι επειδή πήραμε φορα, μένουμε συντονισμένοι… Επανερχόμαστε δυναμικά…!!

Written by Κωνσταντίνος Φρυγανιώτης

Σχόλια

Η Δημοσίευση δεν έχει ακόμα σχόλια

Αφήστε μια Απάντηση


  • play_circle_filled

    Alonaki Web Radio
    "τ' Αλω" Ραδιόφωνο

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play