ΕΠΙΛΟΓΕΣ-01

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Με την Αιγίδα και την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Δείτε το επίσημο προωθητικό video (spot)

Περιηγηθείτε  στη σελίδα μας στο facebook 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Βασικός σταθμός στην τριετή πορεία του Πολιτισμικού Σχολειού, υπήρξε η συμμετοχή στο 12ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ docfest στη Χαλκίδα τον Οκτώβριο του 2017.

Ακολουθεί το σχετικό link

 

 

 

Πρόκειται για τη νέα καινοτόμα και δημιουργική πολιτισμική πρόταση του Συλλόγου «Το αλωνάκι», που έκανε πράξη έναν από τους βασικούς σκοπούς της ίδρυσής του.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του Σχολειού  μας

Η βίωση της συλλογικής πολιτισμικής εμπειρίας, που προέρχεται από την ενασχόληση με εκφάνσεις της πολιτιστικής ζωής είναι ο βασικός πυλώνας του Πολιτισμικού Σχολειού.
• Ένα Σχολειό άτυπης εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της «δια βίου» μάθησης, που μέσω και αυτού, αναγνωρίζεται η ευρύτατη αξία των πολιτιστικών οργανισμών, ιδιαίτερα στις μέρες μας.
• Ένα Σχολειό που θεμελιώνεται από εμψυχωτές με παιδαγωγικό, γνωστικό και πολιτισμικό υπόβαθρο.
• Ένα Σχολειό που αντιλαμβάνεται τη μάθηση ως διαδικασία επιλογής και οργάνωσης συναφών δεδομένων που προέρχονται από την πολιτισμική εμπειρία και την επιστημονική γνώση, σύμφωνα με τις αρχές του εποικοδομητισμού.
• Ένα Σχολειό που θεωρεί ότι όταν ένα παιδί συμμετάσχει και μάθει να εκτιμά εμπειρίες πολιτισμικής ψυχαγωγίας, σε σχέση με άλλες μορφές παθητικής διασκέδασης, είναι σχεδόν βέβαιο, ότι και ως ενήλικας θα είναι ενεργός συμμέτοχος τέτοιων εμπειριών.
• Ένα Σχολειό που στηρίζεται στην αυτενέργεια, τη βιωματικότητα, στην ενεργοποίηση της κριτικής σκέψης και φαντασίας, με παράλληλη χρήση των δυνατοτήτων που προσφέρει η τεχνολογία.
• Ένα Σχολειό θεμελίων και υπόβαθρου, για την δημιουργία ρίζας, με στόχο την άνθηση μιας ολοκληρωμένης και ουσιαστικά καλλιεργημένης προσωπικότητας.

Συνεχίζουμε…

Το Σχολειό μας αφού φτιάχτηκε με “τα καλύτερα υλικά” κι αυτά δεν είναι αλλά από την αγάπη, το μεράκι και τη γνώση, δεν μπορεί πάρα να συνεχίσει στο δρόμο που μόλις άνοιξε…

Ανανεώνουμε, λοιπόν, το ραντεβού μας στο 4ο Πολιτισμικό Σχολειό το ερχόμενο καλοκαίρι, με έναρξη την 12η Ιουλίου 2021!

Έναρξη εγγραφών: Δευτέρα 31 Μαϊου 18:00-20:00 καθημερινά στην αίθουσα του Συλλόγου “το Αλωνάκι”, Βορείου Ηπείρου 55β, Χαλκίδα.


Πληροφορίες

  • Διεύθυνση Πολιτισμικού Σχολειού: Χαλεπά Ιωάννα, Λιανοστάθης Δημήτρης
  • Το Πολιτισμικό Σχολειό απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού σχολείου (6-12 ετών)
  • Πληροφορίες – εγγραφές στη γραμματεία του συλλόγου: Βορείου Ηπείρου 55Β Χαλκίδα και στα τηλέφωνα: 2221073668, 6945553820.