menu Home
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ & ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ας κρατήσουν οι χοροί… /Ετήσια γιορτή

Κωνσταντίνος Φρυγανιώτης | 6 Ιουλίου 2017

ΑΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΧΟΡΟΙ (Δείτε στιγμιότυπα)

Ο Σύλλογός μας, «τ΄ Αλωνάκι», διοργάνωσε την τριήμερη ετήσια γιορτή του Σάββατο-Κυριακή-Δευτέρα 24-25-26 Ιουνίου, στις 9.00μμ, στο θέατρο Ορέστη Μακρή, στη Χαλκίδα.
Μια γιορτή που αποτελεί σημείο αναφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, μια γιορτή που αναδεικνύει και βιώνει την άυλη πολιτιστική μας κληρονομιά, μια γιορτή στην οποία καλεσμένοι είναι όλοι όσοι αγαπούν και εμπνέονται από το λαϊκό πολιτισμό.
«Τ’ Αλωνάκι» σταθερά προσανατολισμένο στις αξίες που πρεσβεύει ο λαϊκός πολιτισμός, πιστεύει ακράδαντα ότι η Ποιότητα είναι αντίδοτο στις οποιεσδήποτε μορφές κρίσης.
ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΑΝ
Λάλεζας Παναγιώτης, Γάκος Ηλίας, Καπαγιάννη Φωτεινή, Καρασσαβίδης Δημήτρης
Αγγελιδάκης Βαγγέλης, Κορναράκης Μάνος, Μπέτσας Νίκος, Βροντινάκης Γιώργος
Βασιλαντωνάκης Μάριος
Η ομάδα δημοτικού τραγουδιού, με υπεύθυνο διδασκαλίας τον Λάλεζα Παναγιώτη
ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ
(Επτάσημο)
Παπαναστασίου Βαγγέλης: Kλαρίνο-φλογέρα-τσαμπούνα, Σαραντίδης Βαγγέλης: Bιολί
Ηλιάδης Ιάκωβος: Λαούτο, Κλαπάκης Μανούσος: Κρουστά, Γευγελής Γιάννης: Κρουστά
Παπάς Ανδρέας: Κρουστά, Πουλής Παναγιώτης: Ζουρνά, Καρασσαβίδης Δημήτρης: Κεμετζές, Σακαρίδης Νίκος:Κεμετζές, Κορναράκης Μάνος: Βιολί – κρητική λύρα
Αγγελιδάκης Βαγγέλης: Λαούτο, Βροντινάκης Γιώργος: Κρητική λύρα
Βασιλαντωνάκης Μάριος: Λαούτο, Αρβανίτης Ανδρέας: Ασκομαντούρα- θαμπιόλι
Κετσεμενίδου Όλγα: Ακορντεόν, Κωσταντινίδης Παναγιώτης: Ακορντεόν, Μπέτσας Νίκος: Κιθάρα, Δημήτρης Ζέρβας: Ακορντεόν, Δρακονάκης Αντώνης: Μπαγλαμά,
Φρυγανιώτης Νίκος: Μπουζούκι
Τα τμήματα χειροτεχνίας του Συλλόγου μας, με τη δασκάλα τους Χατζητσοπάνη Χριστίνα, εξέθεσαν τα έργα τους την πρώτη ημέρα της γιορτής μας (Σάββατο 24 Ιουνίου).
Διέτρεξαν αφηγηματικά τις ιστορίες μας…
Περγάμαλης Αχιλλέας, Σαμαρτζής Αντώνης, Τσουκαλάς Ευάγγελος

Ο απόηχος…!

Τι να πρωτοπείς…
Με τη λήξη των τριήμερων εκδηλώσεων του Αλωνακίου, πλήθος ανάμεικτων συναισθημάτων, σκέψεων και εικόνων κατακλύζουν όλους μας. Τι να πεις και τι ν’ αφήσεις…
Τι να πεις για τη συγκίνηση, την περηφάνια, την ενέργεια, τον θαυμασμό που αποκομίσαμε όλοι μας, σκεπτόμενοι τις μέρες που πέρασαν . Και αναφέρω τις μέρες όχι μόνο της γιορτής και τις προηγούμενες της προετοιμασίας, αλλά και όλης της χρονιάς. .. Γιατί σημασία δεν έχει μόνο ο προορισμός, αλλά και το ταξίδι…. Όσοι το τελευταίο διάστημα ήταν στις προετοιμασίες, αλλά και κοντά στους ανθρώπους που τις έκαναν, καταλαβαίνουν…
Τι να πεις για τους ανθρώπους που με σεβασμό, γνώση, ήθος, μεράκι, υπομονή και αγάπη οδήγησαν «τ’ αλωνάκι» στο κέντρο της πολιτιστικής ζωής της πόλης της Χαλκίδας, τους δασκάλους μας και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, τακτικά και αναπληρωματικά, που υπερέβαλαν εαυτόν…..
Τι να πρωτοπείς για τα εκατοντάδες μέλη, που μέρα νύχτα-σ’ ακατάστατες ώρες- έφτιαχναν σκηνικά με τον Λευτέρη, τον Τάκη και τα μαστόρια. Μας καταπλήξατε…
Τι να πρωτοπείς για τη σπουδαιότατη «παρασκηνιακή» δράση που ανέλαβαν τα κορίτσια του συλλόγου, αυτή της προετοιμασίας και ντυσίματος των μελών μας. Η Ελισάβετ, Σοφία, η Γιώτα , η Φώφη, η Ελένη, η Γιώτα και βέβαια όλες οι γυναίκες, οι άντρες, τα κορίτσια και οι έφηβοι που ανέλαβαν αυτή τη σημαντικότατη από κάθε άποψη δράση. Χωρίς αυτούς τους ανθρώπους και το σχολείο που μας παραχωρείται κάθε χρόνο, δεν θα χαμε αυτό το αποτέλεσμα. Βάλατε υποθήκη για το μέλλον….
Τι να πρωτοπείς για τις χιλιάδες κόσμου που παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις μας. Φάνταζε ότι σκηνή και θεατές ήταν ένα. Η ενέργειά τους απίστευτη….
Τι να πρωτοπείς για τα μέλη μας που ανέλαβαν το βίντεο, τα φώτα, τη ροή και τις μεταφορές… Χρήστο, Βασίλη, Βλάση, Κωνσταντίνε, Έλενα, Ανδριάνα, Παναγιώτη, Γιώτα, Παναγιώτη, χαλάλι το άγχος και η ένταση.
Τι να πρωτοπείς για τους μουσικούς και τραγουδιστές μας, μύστες και άξιους συνεχιστές της ελληνικής, μουσικής παράδοσης. Σας ευχαριστούμε πολύ…..
Τέλος, τι να πρωτοπείς για τους ανθρώπους μας, χορευτές, ομάδα δημοτικού τραγουδιού, τμήμα χειροτεχνίας, αφηγητές, ψάλτες, τα μέλη μας μικρούς και μεγάλους τους γονείς και τις οικογένειές τους. Πανταχού παρόντες ανά πάσα στιγμή, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες…
…Αυτό είναι «τ’ αλωνάκι».
Κλείνοντας τι να πρωτοπείς ;
Καλύτερα νοιώσε, απόλαυσε, ζήσε και συνέχισε…

Written by Κωνσταντίνος Φρυγανιώτης

  • play_circle_filled

    Alonaki Web Radio
    "τ' Αλω" Ραδιόφωνο

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play