Ο Σύλλογός μας στο πλαίσιο της συνεχούς επιμόρφωσης των μελών του και της παροχής ποιοτικών πολιτιστικών αγαθών, θα πραγματοποιήσει στα παιδικά – εφηβικά τμήματα του Συλλόγου ειδικό ωριαίο εισαγωγικό εργαστηριακό σεμινάριο, την ερχόμενη εβδομάδα στις  4-5-6 Απριλίου με θέμα: «Στον κύκλο του χορού».

Το ειδικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί εντός της ώρας του μαθήματος των μαθητών μας, έχει δε σχεδιαστεί και θα υλοποιηθεί από τον Διδάκτορα Εθνομουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κο Χάρη Σαρρή, ο οποίος διδάσκει στο Πρόγραμμα  Μεταπτυχιακών Σπουδών « Εκτέλεση- ερμηνεία της παραδοσιακής μουσικής», στο Πανεπιστήμιο  Αθηνών και την κα Μαριάνθη Κοίλια  Μουσικολόγο- Μουσικό. 

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα:

«Στον κύκλο του χορού» Ωριαίο εισαγωγικό εργαστηριακό σεμινάριο για μαθητές σχολικής ηλικίας Πώς μπορεί ένα σημερινό παιδί σχολικής ηλικίας να προσεγγίσει τις παραδοσιακές μουσικές και το χορό; Πώς μπορεί να βγει από μια λογική στείρας αναπαράστασης και να κατανοήσει το νήμα που ενώνει το χθες με το σήμερα; Τα ερωτήματα αυτά θα απασχολήσουν το ωριαίο εισαγωγικό σεμιναριακό μάθημα Στον κύκλο του χορού. Μέσα από τη ματιά της εθνομουσικολογίας θα επιχειρηθεί να φωτιστεί η λειτουργία της μουσικής και του χορού στο «χοροστάσι», εκεί όπου η κοινότητα γλεντά, επικοινωνεί και «αναβαπτίζεται». Κάνοντας αναγωγές στο σήμερα, τα παιδιά θα κληθούν να προβληματιστούν πάνω στο ζήτημα των μουσικών και χορευτικών πρακτικών, της κοινοτικότητας, της κοινωνικοποίησης και της επικοινωνίας που συνδέονται με την παραδοσιακή μουσική και τον χορό σήμερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.