menu Home
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Τ΄ αλωνάκι στο 23ο ROYAL DAYS INTERNATIONAL FOLK DANCE FESTIVAL!

Κωνσταντίνος Φρυγανιώτης | 20 Αυγούστου 2018

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Συλλόγου μας στο 23ο ROYAL DAYS INTERNATIONAL FOLK DANCE FESTIVAL που πραγματοποιήθηκε στην Ουγγαρία από τις 9 ως τις 16 Αυγούστου 2018.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ.

Τ΄ αλωνάκι εκπροσώπησε την Ελλάδα σ΄ ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή festival λαϊκού πολιτισμού (festival Cioff) στο οποίο συμμετείχαν εννιά πολιτιστικές μουσικοχορευτικές ομάδες, από διαφορετικές χώρες. Κύριο χαρακτηριστικό του festival ήταν η άρτια δομή και οργάνωσή του, η υψηλή ποιότητα όλων των συμμετεχόντων  και βέβαια η μεγάλη συμμετοχή και κυρίως η αποδοχή του από όλη την κοινότητα και τους εμπλεκόμενους φορείς. Χιλιάδες κόσμου παρακολούθησαν τις παραστάσεις που δόθηκαν των οποίων η παραγωγή ήταν πραγματικά αξιοζήλευτη…

Τα σαράντα μέλη του Συλλόγου, με τη συνοδεία ορχήστρας δημοτικής μουσικής,  παρουσίασαν τραγούδια, μουσικές και χορούς από τη Βόρεια και Νότια Εύβοια, την Μακεδονία, τη Θράκη, τη Μικρά Ασία και την Κύπρο. Παράλληλα παρουσίασαν σε ξεχωριστή παράσταση την εξέλιξη της ελληνικής μουσικής από το χθες στο σήμερα, συζητήθηκαν ζητήματα καταγραφής της μουσικοποιητικής παράδοσης των λαών και σ΄ αυτό το πλαίσιο δόθηκε στους υπεύθυνους των πολιτιστικών ομάδων η έκδοση του Συλλόγους μας «Σκοποί στο Γριπονήσι». Συνάμα τα μέλη μας, μιλώντας στην ουγγρική τηλεόραση τόνισαν την συνέχεια του ελληνικού χορού και της ελληνικής μουσικής ως στοιχεία της ΄Αυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του λαού μας. Ακόμη στα πλαίσια των εργασιών του festival τα μέλη μας μαγείρεψαν και πρόσφεραν  στους συμμετέχοντες, (με τη φροντίδα των διοργανωτών) ελληνικές γεύσεις, κάτι το οποίο έγινε από όλες τις συμμετέχουσες χώρες.

Ξεχωριστή στιγμή η παράστασή που δώσαμε για τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες, καθώς και η γνωριμία των παιδιών του φεστιβάλ με τον ελληνικό χορό, το ελληνικό παραμύθι, τα παραδοσιακά μας παιχνίδια και την ελληνική ενδυμασία.

Τέλος τα μέλη μας επισκέφτηκαν τα αξιοθέατα της Βουδαπέστης, αλλά και κατά την επιστροφή μας την πόλη Nis της Σερβίας.

Τ΄ αλωνάκι για ακόμη μια φορά ανταποκρίθηκε στον ρόλο του ως πολιτισμικός φορέας, οι συμμετέχοντες ευχαρίστησαν τα μέλη του για την συμβολή τους στην επιτυχία του festival και ανανέωσε το ραντεβού του για πολιτισμικά ταξίδια στις μουσικοχορευτικές γειτονιές του κόσμου.

Written by Κωνσταντίνος Φρυγανιώτης

Σχόλια

Η Δημοσίευση δεν έχει ακόμα σχόλια

Αφήστε μια Απάντηση






  • play_circle_filled

    Alonaki Web Radio
    "τ' Αλω" Ραδιόφωνο

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play