Στα  πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων του 10ου Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ –docfestπου θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Χαλκίδα, ο σύλλογός μας θα παρουσιάσει την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου και ώρα 8μ.μ στο θέατρο Παπαδημητρίου, το έργο που εξέδωσε πρόσφατα «Σκοποί στο Γριπονήσι». Πρόκειται για ένα πολυσέλιδο βιβλίο – συνοδεύεται από δυο οπτικούς δίσκους – που περιέχει στοιχεία από τη  μουσικοποιητική-λαογραφική  παράδοση περιοχών της βόρειας και νότιας Εύβοιας αντίστοιχα.
  Ένα έργο αποτέλεσμα πολύχρονης επιτόπιας έρευνας του Διευθυντή του συλλόγου Δημήτρη Λιανοστάθη, το οποίο εκδόθηκε σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας.

Θα παρουσιάσουν και θα μιλήσουν για το έργο οι:·        Δημήτρης Δεμερτζής, Εκδότης των εφημερίδων Καθημερινή και Προοδευτική Εύβοια
·        Μπαϊρακτάρης Κώστας,  Εκπαιδευτικός –Συγγραφέας, Πρόεδρος του Συλλόγου “Φίλοι Γιάννη Σκαρίμπα”

 Θα ακολουθήσει μουσικοχορευτική εκδήλωση με θέμα «Σαν παλιό σινεμά… η ελληνική μουσική και ο ελληνικός χορός  στον ελληνικό και παγκόσμιο κινηματογράφο» Καλλιτεχνικές αλήθειες που «κρύβονται» μέσα στις «μουσικές επενδύσεις» ελληνικών και ξένων κινηματογραφικών ταινιών.
 Μέσα από την προβολή κινηματογραφικών αποσπασμάτων, θα ζωντανέψουν ελληνικές μελωδίες τραγούδια και χοροί.
Συμμετέχουν οι μουσικοί: 
                                           Φρυγανιώτης Νίκος, μπουζούκι
                                           Μπέτσας Νίκος, κιθάρα
                                           Ζέρβας Δημήτρης, ακορντεόν
                                           Λεμονής Κώστας, κρουστά

 Τραγουδούν οι: Καπαγιάννη Φωτεινή, Δρακούλης Γιώργος


Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.