Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010 η ΕΤ3 και η εκπομπή «ο τόπος και το τραγούδι του», με το Γιώργο Μελίκη, παρουσίασε τραγούδια, μουσικές και χορούς από το χωριό Άγιος Δημήτριος Καρυστίας. (Δείτε φωτογραφίες από τα “γυρίσματα” στον Αγιο Δημήτριο)

Ο Γιώργης Μελίκης συνάντησε τους τελευταίους μουσικούς μιας εξαιρετικά σημαντικής μουσικοχορευτικής περιοχής, τον Άγιο Δημήτριο Καρυστίας. (Δείτε trailler εκπομπής). 

Ο «τόπος και το τραγούδι του» αναδεικνύει τη διατήρηση της παράδοσης, μέσω της αρμονικής συνύπαρξης των παλαιών -με τη γνώση, την ευαισθησία και το ταλέντο τους- με τους νεότερους μουσικούς. Δείτε την εκπομπή:

Ακολούθησε και δεύτερη εκπομπή, στις 24 Οκτωβρίου, αφιερωμένη στο χωριό Κουρκουλοί της Β. Εύβοιας. (Δείτε trailler εκπομπής)

Ληστρικά τραγούδια από την περίδοξη κλεφτουριά της Ρούμελης και της Βόρειας Εύβοιας, τραγούδια της αγάπης και του γλεντιού όπως σώζονται σήμερα στο χωριό Κουρκουλοί, παρουσιάστηκαν στην εκπομπή. (Φωτογραφίες από τα “γυρίσματα” στους Κουρκουλούς της Β. Εύβοιας)

Για τις εκπομπές αυτές, ο σύλλογός μας, αναζήτησε και βρήκε ντόπιους μουσικούς και χορευτές που συμμετείχαν στις καταγραφές, καθώς επίσης, μέλη του, χόρεψαν τους ντόπιους χορούς του Αγίου Δημητρίου και των Κουρκουλών.

Παρουσίαση: Γιώργης Μελίκης.
Δημοσιογραφική έρευνα : Γιώργος Κατσαϊτης.
Οργάνωση παραγωγής : ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ – Στέλλα Κιοσόγλου.