ΕΠΙΛΟΓΕΣ-01

Οι εγγραφές για το 3ο Πολιτισμικό Σχολειό ξεκίνησαν. Έναρξη Δευτέρα 1η Ιουλίου

Δείτε το αναλυτικό ημερήσιο πρόγραμμα του 3ου Πολιτισμικού σχολειού!

Το 2ο Πολιτισμικό Σχολειό άνοιξε και φέτος τις πόρτες του και αγκάλιασε τους μικρούς του μαθητές.

Πρόκειται για τη νέα καινοτόμα και δημιουργική πολιτισμική πρόταση του Συλλόγου «τ΄ αλωνάκι», που έκανε πράξη έναν από τους βασικούς σκοπούς της ίδρυσής του.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τη λειτουργία του Σχολειού: https://web.facebook.com/pg/1ο-Θερινό-Πολιτισμικό-Σχολειό-1015953815170781/videos/?ref=page_internal

Τα βασικά χαρακτηριστικά του σχολειού  μας

Η βίωση της συλλογικής πολιτισμικής εμπειρίας, που προέρχεται από την ενασχόληση με εκφάνσεις της πολιτιστικής ζωής είναι ο βασικός πυλώνας του Πολιτισμικού Σχολειού.
• Ένα Σχολειό άτυπης εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της «δια βίου» μάθησης, που μέσω και αυτού, αναγνωρίζεται η ευρύτατη αξία των πολιτιστικών οργανισμών, ιδιαίτερα στις μέρες μας.
• Ένα Σχολειό που θεμελιώνεται από εμψυχωτές με παιδαγωγικό, γνωστικό και πολιτισμικό υπόβαθρο.
• Ένα Σχολειό που αντιλαμβάνεται τη μάθηση ως διαδικασία επιλογής και οργάνωσης συναφών δεδομένων που προέρχονται από την πολιτισμική εμπειρία και την επιστημονική γνώση, σύμφωνα με τις αρχές του εποικοδομητισμού.
• Ένα Σχολειό που θεωρεί ότι όταν ένα παιδί συμμετάσχει και μάθει να εκτιμά εμπειρίες πολιτισμικής ψυχαγωγίας, σε σχέση με άλλες μορφές παθητικής διασκέδασης, είναι σχεδόν βέβαιο, ότι και ως ενήλικας θα είναι ενεργός συμμέτοχος τέτοιων εμπειριών.
• Ένα Σχολειό που στηρίζεται στην αυτενέργεια, τη βιωματικότητα, στην ενεργοποίηση της κριτικής σκέψης και φαντασίας, με παράλληλη χρήση των δυνατοτήτων που προσφέρει η τεχνολογία.
• Ένα Σχολειό θεμελίων και υπόβαθρου, για την δημιουργία ρίζας, με στόχο την άνθηση μιας ολοκληρωμένης και ουσιαστικά καλλιεργημένης προσωπικότητας.

Ευχαριστίες μετά τη λήξη του δεύτερου χρόνου λειτουργίας

Ευχαριστούμε πολύ τους λιλιπούτειους μαθητές μας για τις αξέχαστες στιγμές που μας χάρισαν στο 2ο Πολιτισμικό Σχολειό, τους γονείς τους για την εμπιστοσύνη που έδειξαν σε κάτι πρωτόγνωρο και καινοτόμο, καθώς και όλους τους συντελεστές, διότι χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε καταφέρει τόσα πολλά!!! Ένα μεγάλο, λοιπόν, ευχαριστώ σε όλους!!!

Συνεχίζουμε…

Το Σχολειό μας αφού φτιάχτηκε με “τα καλύτερα υλικά” κι αυτά δεν είναι αλλά από την αγάπη, το μεράκι και τη γνώση, δεν μπορεί πάρα να συνεχίσει στο δρόμο που μόλις άνοιξε… https://www.youtube.com/watch?v=g9tpfryNgxU

Πολιτισμικό Σχολειό 2018 VIDEO

Πολιτισμικό Σχολειό 2018 Φωτογραφίες

Ανανεώνουμε, λοιπόν, το ραντεβού μας στο 3ο Πολιτισμικό Σχολειό το ερχόμενο καλοκαίρι, με έναρξη την 1η Ιουλίου 2019!


Πληροφορίες

Διεύθυνση Θερινού Πολιτισμικού Σχολειού: Λιανοστάθης Δημήτρης, Χαλεπά Ιωάννα

Το Θερινό Πολιτισμικό Σχολειό απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού σχολείου (6-12 ετών)

Πληροφορίες – εγγραφές στη γραμματεία του συλλόγου:

Βορείου Ηπείρου 55Β Χαλκίδα και στα τηλέφωνα: 2221073668, 6945553820.

Γνωρίστε το σχολειό μας στην σελίδα του στο Facebookhttps://web.facebook.com/1ο-Θερινό-Πολιτισμικό-Σχολειό-1015953815170781/